Vollen Big Band Logo
TIL FORSIDEN OM OSS BOOKING REPERTOAR REFERANSER CD
Det var fullt hus på Lancelot fredag kveld, 25 april 2008, da Vollen Big Band holdt storbandkonsert for et entusiastisk publikum.

Repertoaret denne kvelden bestod av en rekke nye låter og arrangementer som bandet fremførte for første gang. Hele første del av konserten var viet til låter skrevet av saksofonisten Beate Elstad, bandets musikalske leder. Elstad introduserte selv hver låt og de over hundre fremmøtte satte pris på hennes små anekdoter om bakgrunnen for låtene.

Blant annet, "Shopping Around", en herlig swing låt, var inspirert av dem som holder kredittkortene varme på våre mange storsentere, mens den fengende "Vals på Vollen" var en hyllest til sommerfester i vår vakre bygd.

For anledningen hadde bandet med seg solistene Hildegunn Øiseth på trompet og bukkehorn og Erling Wicklund på trombone og flugabone. Begge var i storform denne kvelden, og fikk i Elstads nye låter fritt utfolde seg både i blues, ballader, bebop, swing og jazzvals. Bandet lot seg også inspirere og det ble et flott samspill mellom band og solister.

I konsertens andre del presenterte Vollen Big Band nye arrangementer av kjente låter. Den velkjente "Akerselva", i Erling Wicklunds nydelige arrangement omdøpt til "Askerelva", ble vakkert fremført av et band som lot seg rive med av publikums entusiasme. Bandets versjon av Birdland sammen med Hildegunn Øiseths lekre lydkulisser fenget også stort.

Trampeklapp fra et fornøyd publikum fikk Beate Elstad til å ta frem enda en nyskrevet låt, en feiende flott samba som ekstranummer og en flott avslutning.Foto: Sofie Riisnæs